logeren in eenDSC huiz

Aankomende student

Van zondag 18 augustus t/m donderdag 22 augustus vindt de Ontvangstweek 2019, kortweg de OWee plaats. Voor alle studenten uit Delft wordt de OWee gezien als de mooiste week van het jaar. Speciaal voor jou zullen alle studenten- en studieverenigingen alles uit de kast trekken om jou middels de OWee zo goed mogelijk welkom te heten in Delft!

De voorgaande jaren was er voor de inschrijving van het Delftsch Studenten Corps sprake van het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ systeem. Voor het jaar 2019 is er besloten via een lotingssysteem personen toe te laten tot de inschrijving.

De lotingsprocedure zal als volgt te werk gaan:

De maandag, dinsdag en woensdag van de OWee hebben geïnteresseerden voor het lidmaatschap bij het DSC, de kans om zich in te schrijven voor de loting. De tijden van deze inschrijving worden later in het jaar bekend gemaakt. De woensdagmiddag van de OWee zal er een loting plaatsvinden. Deze loting zal door een onafhankelijke notaris worden uitgevoerd. . Net als voorgaande jaren zal er plek zijn voor 440 personen. De tijd van deze loting zal later in het jaar bekend worden gemaakt. Studenten die studeren in Delft (TU Delft, Haagse Hogeschool Delft en InHolland Delft) zullen voorrang krijgen op studenten die in een andere stad studeren. Het DSC is opgericht om de Delftse studenten een rijke studententijd te bieden. Vandaar dat er is gekozen om prioriteit bij hen leggen. Als het limiet op inschrijvingen door Delftse studenten niet wordt behaald, zullen deze plekken gevuld worden met personen die studeren buiten Delft.

Studenten die vorig jaar zijn uitgeloot, zullen geen voorrang krijgen op andere studenten. Voor vragen over het inschrijven en de lotingsprocedure kan er gemaild worden naar senaat@delft.corps.nl.

Na afloop van de OWee zal de Kennismakingstijd, kortweg de KMT, van het DSC plaats vinden. Dit is een periode van twee weken waarin eerstejaars kennismaken met alle aspecten van het verenigingsleven en banden vormen met elkaar.

Daarnaast worden eerstejaars gedurende hun hele eerste jaar intensief begeleid door de Eerstejaars Begeleidings Commissie, kortweg de EBC. Er worden activiteiten georganiseerd die de eerstejaars begeleiden bij het zoeken van een huis, het vormen van een vrienden- of vriendinnenclub en het studeren. De EBC organiseert cursussen en tentamentrainingen en zorgt voor studieplekken op de vereniging. Voor meer informatie is te vinden op www.ebc.corps.nl.

Rondvaart sponsor

Contact

Delftsch Studenten Corps
Phoenixstraat 30
2611AL Delft
info@dscowee.nl
06 36 33 56 37

Social Media

Facebook Instagram

Handige Links