logeren in eenDSC huiz

Jesse Schellekens 21 jaar 2017 Werktuigbouwkunde

Waarom ben je lid geworden bij het DSC?

Tijdens de OWee zat ik in een fantastisch gezellig huis. De hele week genoten van de feesten, gezellig naar het Delfsche Hout, partyen op de zaak, noem maar op. Toen ik dat allemaal had meegemaakt was het voor mij wel duidelijk, dit word mijn plekje in Delft! En niets bleek minder waar. Van een leuke club tot Kriminele tot natuurlijk het Lustrum, ik heb geen moment spijt gehad.

Wat maakt het DSC zo speciaal?

Wat DSC speciaal maakt, is dat er zo veel te doen is. Iedereen kan wel iets vinden wat hij of zij leuk vindt. Echter was het voor mij allemaal net wat te leuk in mijn eerste jaar waardoor ik mijn studie niet heb gehaald. Geen stress, dan maar een baantje zoeken. Op een dag kreeg ik een tip van een huisgenoot dat de timmerman van de Zaak, Cor, wel een hulpje kon gebruiken. Met twee rechter handen en een sollicitatie met een paar biertjes erbij was de deal zo rond. Ik kon gaan werken op de Zaak! Ik heb uiteindelijk een half jaar fulltime met Cor op de Zaak gewerkt om stoelen en tafels te restaureren en andere dingen zoals de borrelzalen to onderhouden. En natuurlijk mogen de pilsjes na werktijd om even lekker te ontspannen niet ontbreken. Dat laat maar weer eens zien dat je alles kan doen op Zaak als je het maar wil! Want alles kan, maar niks hoeft. Wees vrij en geniet!

Hoe combineer jij studie en hobby's?

In je eerste jaar heb je het erg druk. Er komen ook een heleboel nieuwe dingen bij kijken. Je gaat uit huis, je gaat naar een andere stad, je moet zelf alles regelen. Dan heb je soms wel eens het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat mij dan heel erg hielp was om gewoon even alles op een rijtje te zetten. 's Ochtends naar de TU, na colleges je opdrachten maken, 's avonds naar de Zaak lekker even ontspannen met de club en gezellig wat drinken. Je moet gewoon een beetje het ritme zien te vinden en alles zal vanzelf gaan.

In wat voor huis woon je?

In woon op Oudraadtweg 27 met 16 jongens. Ik had me geen ander huis willen wensen. 's Avonds met z'n allen lekker een biertje drinken, maar niemand is beroerd om elkaar te helpen met studie of andere zaken.

Louisa Hollander 20 jaar 2017 Bouwkunde

Mijn naam is Louisa Hollander en ben 20 jaar oud. In 2017 ben ik begonnen met mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft en lid geworden bij het DSC. Hiervoor heb ik een jaar gestudeerd in New York bij Columbia University. Verder hockey ik in Amsterdam bij de club AH&BC in de Dames 2.

Waarom ben je lid geworden bij het DSC?

Het was eigenlijk nooit mijn plan om lid te worden of te studeren in Nederland. New York was mijn plan en Columbia mijn school. Alleen hoe langer ik bij Columbia zat hoe meer ik door kreeg dat het niet de plek voor mij was. Het was extreem competitief en de "gezelligheidsfactor" waar Nederlanders zo van houden ontbrak. Dus ik moest een plan voor volgend jaar bedenken. Uiteindelijk was de keuze om naar Delft te komen snel gemaakt, aangezien ik Bouwkunde wilde studeren. Een paar vriendinnen van mijn middelbare school waren al lid bij het DSC. Ze vertelden verhalen over forten bouwen en verdedigen, boottochten door Rotterdam en zwembad feesten. Ik wilde deze unieke evenementen ook ervaren. Verder vond ik het idee dat een vereniging zo zelfstandig en alleen opgezet en beleid werd door studenten enorm indrukwekkend. Dit was zeker iets waar ik bij zou willen horen.

Hoe combineer je hockey, studie en sociaal?

Iedereen die je het vraagt, zal hetzelfde zeggen: je eerste jaar is heel druk. Je woont (misschien) voor het eerst zonder je ouders, moet zelfstandig je studie bijhouden en ontmoet je tientallen nieuwe mensen. Aan het begin van het jaar heb ik besloten om bij mijn oude club in Amsterdam te blijven hockeyen, terwijl ik in Delft woon en studeer. Ik wist dat het tijdrovend zou zijn, maar het team was enorm gezellig en het niveau hoog. Ik zal niet zeggen dat het appeltje-eitje was; ik zat elke dinsdag en donderdag een uur en een kwartier in de file en miste altijd avondeten met mijn nieuwe huis. Toch, heb ik nu, een jaar later, besloten om het nog een jaar te doen.

Het viel voor mij nog te combineren, omdat ik beter kon relativeren wat nou belangrijk was door hockey. Het gevaar van Delft in je eerste jaar is, worden "opgeslokt" door alle nieuwe dingen. Het is moeilijk om van een afstand te zien dat sommige gedragsvoorschriften of tradities gewoon raar zijn. Door hockey kwam ik een paar keer per week uit deze "bubbel" van de zaak. Als ik dan aan teamgenoten probeerde uitleggen dat ik weer een "inlikborrel" had, werd ik heel raar aangekeken. Verder was het met studie natuurlijk soms een uitdaging om veel tijd kwijt te zijn aan hockey, maar uiteindelijk had ik nog een extra groep meiden, naast mijn huis en mijn club, die mij ondersteunden.

Pim Ottenhoff 19 jaar 2017 Lucht- en Ruimtevaarttechniek

Mijn passie is muziek en dat is eigenlijk wat ik altijd al wilde doen. Ik wilde heel graag in Utrecht naar de Herman Brood Academie om daar muziek te gaan produceren. Helaas waren de toelatingseisen heel streng en hadden mijn ouders voorgesteld om toch maar een technische studie te gaan doen met het oog op de toekomst en de zekerheid van een baan. Mijn broer die studeerde inmiddels al in Delft en deed Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Hij kon me goed vertellen hoe dit eraan toeging en wat bij me zou passen dus was mijn keuze ook al snel gemaakt. Daarom studeer ik nu dus ook Lucht- en Ruimtevaarttechniek.

Toen ik OWee ging lopen in Delft, had mijn broer me heel bewust niks verteld over een studentenvereniging of iets dergelijks. Hij wilde dat ik dit allemaal zelf maar uit zou zoeken. Toen ben ik op een gegeven moment maar in de rij gaan staan omdat ik hoorde dat het DSC wel echt leuk was (stiekem ben ik ook een beetje m'n broer achterna gelopen). Uiteindelijk ben ik superblij met mijn keuze, want ik heb mijn plek hier nu helemaal gevonden. Ik woon op de Visstraat, een huis met 7 mannen die allemaal lid zijn. Het is niet een heel groot huis, maar ik vind dat wel fijn, want je kent elkaar daardoor persoonlijk heel goed.

Het DSC heeft mijn leven naast mijn studie enorm veranderd. Het heeft me de optie geboden om naast mijn studie te doen wat ik echt het leukste vind: muziek. Dat is ook de reden dat ik nu elke donderdag met de PFF (Phoenix Funk Foundation), dé studenten coverband, repeteer en volgend jaar ook elke dinsdag met de DSDH (Delftsche Studenten Dans Harmonie), een jazzband. Verder heb ik dit jaar ook aan toneel meegedaan wat een hele vette ervaring is! Het heeft veel tijd en inzet gekost, maar je zet wel een heel vet stuk neer met de hele cast! Tenslotte heb ik dit jaar het OWee-nummer mogen maken. Ik produceer al best lang muziek en dacht: "Waarom zou ik het niet gewoon proberen?". Toen heb ik het geluk gehad dat er iemand naar me toekwam en zei: "Hee Pim! Moet jij niet het OWee nummertje gaan maken?".

Mijn week ziet er dan ook wel een beetje druk uit, maar het houdt je wel allemaal op een leuke manier bezig! Doordeweeks ben ik overdag op de TU te vinden voor belangrijke colleges en verplichtingen. 's Avonds ben ik vanaf nu van maandag tot en met donderdag op het DSC te vinden om met mijn club te borrelen en om te repeteren met de bands. In het weekend ben ik overdag een beetje aan het chillen met mijn huis of club of ga ik naar Breda. Vrijdagavond en zaterdagavond heb ik vaak optredens.

Kom in de OWee dus zeker even langs om te kijken, te praten, een drankje te drinken of natuurlijk te genieten van de muziek!

Marianne van Tuyll 19 jaar 2017 Technische Natuurkunde

In de OWee 2017 ben ik aangekomen in Delft. Ik kende Delft nog helemaal niet en had geen idee wat me te wachten stond. Al heel snel leerde ik de mensen en de stad kennen, en ik vond het geweldig! Een reden dat ik toen voor DSC heb gekozen is omdat ik de feesten heel leuk vond, de mensen super gezellig en het heel veel te bieden heeft op gebied van sport, intellectuele uitdagingen maar ook muziek en toneel!

Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan het lustrumtoneelstuk van DSC. Er deed een grote groep mensen aan mee voor de cast, band, grime, decor; uit verschillende jaren van aankomst. We repeteerden een half jaar lang twee keer per week, gingen samen weg op repetitieweekend en tijdens het lustrum voerden we het stuk vier keer op. Het was een geweldige ervaring waarbij ik heel veel nieuwe mensen heb leren kennen!

Ook houd ik erg veel van muziek maken en daarin heb ik ook mijn weg gevonden bij DSC. Zo zong ik mee in het dames zangkoor 'La Bocca'. Verder kreeg iedereen de mogelijkheid om een nummer te schrijven voor het lustrum voor op een CD. Ik heb een nummer 'Tweede Thuis' over DSC geschreven en ingezonden, en wat ik nooit had verwacht was dat het werd gekozen! Ik mocht het opnemen in een studio met een producer en het nummer kwam op Spotify te staan. Daarna heb ik het nummer een paar keer live mogen uitvoeren wat ik één van de leukste dingen vind om te doen!

Verder was ik de rest van het jaar veel bezig met mijn studie, maar ook met chillen met mijn huisgenootjes en mijn club. Ik woon in een heel leuk en gezellig huis. Wij zijn met zijn zestienen, jongens en meisjes, waaronder zowel leden van DSC als van Virgiel. We eten samen, gaan samen naar feestjes, houden diners, gaan op huisweekenden en huisvakanties, maar doen ook andere dingen zoals een dagje uit samen of gewoon even chillen op de bank.

Aan het begin van het jaar vorm je een club, bestaande uit een groep van ongeveer 19 meisjes (of jongens). Met mijn club eet en borrel ik op twee vaste avonden per week. Ook daarnaast doen we veel samen. We studeren bijvoorbeeld samen of komen samen bij iemand voordat we uitgaan.

DSC is heel goed te combineren met studie; je kan bij DSC namelijk zelf bepalen aan welke activiteiten je wel en niet mee doet. Je leert er veel mensen kennen, ook ouderejaars en ook van andere studierichtingen. Dat is heel stimulerend! En ook al had ik het druk met activiteiten bij DSC heb ik mijn eerste jaar gehaald. Ik raad bij DSC gaan erg aan. Ik heb nu een ongelooflijk geweldig jaar achter de rug en kan niet wachten op de dingen die nog gaan komen!

Sophie van Kleef 18 jaar 2017 Molecular Science & Technology

Wat DSC mij in mijn eerste jaar heeft gegeven is heel veel nieuwe goede vrienden en heel veel leuke feestjes. Iets te geescaleerde borrelavonden met mn club, met alle eerstejaars goed gechilld in Valtho, een 4-daagse kriminele en een geweldig lustrum in de zomer!

Ik ben Sophie van Kleef, aankomend tweedejaars, 18 jaar en ik studeer MST. Na zes jaar middelbare school had ik heel veel zin in iets nieuws en dat nieuwe was in mijn geval Delft. Ik had direct het gevoel dat studeren alleen zou werken bij mij als ik naast mijn studie ook leuke verplichtingen had dus ik wist al snel dat ik lid ging worden bij een vereniging. In de OWee sliep ik in een zaakhuis en ik voelde me gelijk op mijn gemak bij de huisgenootjes, andere OWee'ers en ook op de zaak in de avonden tijdens de party's, dus ik was eruit; ik wil bij de zaak.

Toen ik aankwam was ik pas 17 maar dat maakt gelukkig bij de zaak niet uit. De eerste kwart van het jaar ben ik niet anders dan nuchter geweest op de zaak of bij een activiteit ervan. Het was mijn eigen keuze om toch lid te worden in plaats van een jaar te wachten daarmee dus als ik baalde dat ik alweer als enige aan een watertje zat of als ik moest blazen, dacht ik aan al het leuks dat nog zou komen en dat is zeker weten gebeurd. Achteraf ben ik onwijs blij met mijn keuze om gelijk lid te worden bij DSC omdat het mij gelijk mijn plekje in Delft heeft gegeven.

Vanaf de OWee tot en met de instemmingen vond ik het super spannend in wat voor een huis ik terecht zou komen en hoe dat allemaal zou gaan. Wat mij is opgevallen toen is dat iedereen super enthousiast en lief is in Delft en je overal doorheen wordt geholpen. Ik woon nu met 9 meisjes, allemaal lid van de zaak en ik voel me er helemaal op mijn plek. Samen maken we de zaak mee maar ook de stress tijdens tentamenperiodes met z'n allen om 8 uur 's ochtends aan het ontbijt.

Wat betreft mijn studie, ik ben niet goed in luisteren naar iemand die mij stof uitlegt dus ik kies er vaak voor om in plaats van colleges te volgen zelf naar de bieb te gaan om de stof te bekijken. Zo kan ik mijn week precies indelen hoe ik het wil. In de weekenden ben ik afgelopen jaar nog vaak naar mijn ouders gegaan en doordeweeks probeer ik een balans te zoeken tussen leuke dingen doen en studeren, soms lukt dat en soms niet helemaal.

Als ik terugkijk naar afgelopen jaar wil ik aan alle 17- jarigen die twijfelen om bij DSC te gaan meegeven dat het zeker de watertjes waard zijn!

Contact

Delftsch Studenten Corps
Phoenixstraat 30
2611AL Delft
info@dscowee.nl
06 36 33 56 37

Social Media

Facebook Instagram

Handige Links