Intresse in het DSC

Vraag het Sacha

Heee allemaal, ik ben Sacha! Wellicht herkennen jullie mijn naam al van Facebook of Instagram! Ik ben dit jaar het contactpunt van het DSC voor alle aankomend eerstejaars studenten. En wat houdt dat precies in? Als jij vragen hebt over het DSC of als jij een slaapplekje in een DSC huis wilt tijdens de OWee, kan jij mij altijd bereiken! Geen vraag is te gek. Er zijn verschillende manieren waarop je mij kunt bereiken: een Instagram bericht naar dscowee_Sacha sturen, mailen naar info@dscowee.nl en je kunt me ook altijd bellen via 0683598009. Om het voor jullie iets makkelijker te maken, kan je hieronder alvast antwoorden op de meest gestelde vragen vinden. Staat je vraag hier nou niet tussen, je weet me te vinden!

Wat is het DSC eigenlijk?


Het Delftsch Studenten Corps (DSC) is de oudste studentenvereniging van Delft en heeft ruim 2000 leden. We zijn een gemengde vereniging, er zijn dus zowel mannen als vrouwen lid. Het DSC is in 1848 opgericht, en is dus al 173 jaar oud! Nu het DSC al 173 jaar bestaat, betekent dat ook dat het een vereniging is geworden met een enorme veelzijdigheid waar iedereen zijn of haar plekje kan vinden! Iedereen die wil, kan lid worden en elk jaar komen er weer ongeveer 450 mensen bij. Binnen jouw 450 jaargenoten vorm jij met jouw 20 beste vrienden een club waar je je hele leven vrienden mee blijft. Maar wat heeft het DSC nou te bieden voor jou?
Op het gebied van sport, cultuur, muziek en ontspanning hebben we van alles te bieden. Er worden door het hele jaar heen borrels, feesten en talloze activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan de gekste sportevenementen, lezingen, concerten en toneelstukken. Wil je hier meer over weten? Stuur me dan een DM op insta of bel me op!

Hoe kom ik aan een kamer?


Het DSC is de vereniging met de meeste huizen in Delft: wel meer dan 200! Dit betekent dan ook dat als je lid wordt bij het DSC dat de kans op een kamer dus ook het grootst is. Na de KMT (KennisMakingsTijd, zie volgende vraag) kun je als eerstejaars op zoek gaan naar een kamer in een DSC-huis. Er vinden dan twee dagen plaats waarin je een kijkje gaat nemen bij huizen die jou leuk lijken en vervolgens vindt die dag daarna een instemming plaats waarbij huizen hun nieuwe huisgenootje(s) uitkiezen. Het overgrote deel van de eerstejaars vindt na deze periode een huis. Daarnaast zijn er ook speciale commissies aangesteld die ervoor zorgen dat elke eerstejaars goed op zijn of haar pootjes terecht komt en ten allen tijde kan focussen op de studie! Zie op deze kaart waar alle huizen zich bevinden.

Wat voor huizen heeft het DSC dan?


Je kunt je voorstellen dat binnen die meer dan 200 huizen heel veel diversiteit zit, en dat klopt! Er zijn veel verschillende soorten huizen: alleen jongens, alleen meisjes, gemengd jongens en meisjes, gemengd met andere verenigingen, gemengd met jongens en meisjes én gemengd met andere verenigingen, groot, klein, met tuin, zonder tuin, alles is mogelijk! En wil jij graag met je beste vriend wonen en helemaal niet in een DSC-huis? Dat mag natuurlijk ook! Je mag helemaal zelf kiezen waar jij graag zou willen wonen.

Heeft het DSC een ontgroening?


Tegenwoordig heet een ontgroening bij ons de KennisMakingsTijd (KMT). De KMT is een periode van twee weken waarin je de vereniging en haar leden intensief leert kennen. Deze twee weken vinden direct plaats na de OWee. Tijdens de KMT zul je in een DSC-huis logeren waar je gebruik kan maken van de voorzieningen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat je studie eronder lijdt want je zal geen enkel college missen.
Het doel van de KMT is om kennis te maken met de leden, jouw eigen jaargenoten en de vereniging met al haar facetten. Je zal leren over de geschiedenis van de vereniging maar ook over alle sport- en cultuurmogelijkheden. In een korte periode zal je ontzettend veel mensen leren kennen en vriendschappen voor het leven sluiten!
Er zijn strikte regels waar alle leden zich aan moeten houden dus je hoeft niet bang te zijn voor onmenselijke opdrachten. Achteraf is iedereen trots en blij dat ze de KMT hebben doorstaan en zijn ze helemaal klaar om met hun vrienden de leukste momenten te beleven!

Hoeveel tijd kost het DSC?


Het DSC biedt vele activiteiten aan waaraan je kunt mee doen, het is aan jou bij hoeveel van deze activiteiten je aanwezig wilt zijn. Het feit dat deze activiteiten aangeboden worden betekent niet dat dit verplicht is, iedereen doet gewoon lekker wat hij/zij wilt! Niks is verplicht, niks moet en alles mag!

Is studeren en lid zijn bij het DSC goed te combineren?


Ik kan me goed voorstellen dat je je afvraagt of je studie er niet onder gaat lijden. En dat je ouders ook twijfelen of het wel een goed idee is. Maar verzeker hen er maar van dat ze niet bang hoeven te zijn! Ook bij het DSC is iedereen naar Delft gekomen met een duidelijke missie: het halen van een technische studie aan de TU! Iedereen is daarom ook zeer gemotiveerd om dit goed voor elkaar te krijgen.
Daarnaast zijn alle tentamens in Delft in dezelfde week waardoor iedereen op hetzelfde moment aan het studeren is en je nooit alleen bent! Tijdens deze periode van tentamens zijn er ook geen borrels of feesten waar je naartoe kunt gaan op het DSC dus de verleiding om iets anders te gaan doen is er ook niet.
Speciaal voor jou als eerstejaars is er ook een Eerstejaars BegeleidingsCommissie (EBC) die ervoor zorgt dat alle eerstejaars gefocust blijven op hun studie.


Ik hoop dat zo de meest brandende vragen voor jullie beantwoord zijn, en zo niet dan kun je ze me altijd vragen! Geniet van de OWee!

Liefs, Sacha
0683598009

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Heb je nog vragen over de OWee of over het DSC? Check dan de facebook, instagram of bel/mail Sacha!

Tel: 0683598009
Email: info@dscowee.nl

Contact

Delftsch Studenten Corps
Phoenixstraat 30
2611AL Delft
info@dscowee.nl
06 83598009

Social Media

Facebook Instagram

Handige Links

delft.corps.nl

OWee.nl

TUDelft.nl