Intresse in het DSC

Aan ouders

Gefeliciteerd, uw zoon/dochter gaat studeren in Delft!
Natuurlijk brengt dit een aantal vragen met zich mee. De studie is inmiddels bekend, maar hoe vinden we een kamer, waar kunnen ze sporten, hoe leren ze nieuwe vrienden kennen. En is een studentenvereniging wel belangrijk? Wij, de Ontvangst Week Commissie willen u informeren over het belang van lid worden van een studentenvereniging en in het bijzonder het Delfts Studenten Corps (DSC). Wat is de toegevoegde waarde van het DSC tijdens de studententijd?

Maar natuurlijk is de reden dat uw kind naar Delft gaat is studeren! Daarom bieden wij naast gezelligheid ook goede ondersteuning bij het studeren. Er is een commissie die zich de eerste helft van het studie jaar inzet om uw kind te begeleiden bij de studie, maar ook met andere belangrijke factoren als het vormen van een club en het vinden van een huis. Tevens is er bij ons een beleid ingesteld waardoor onze leden moeten voldoen aan bepaalde eisen omtrent hun studiepunten voordat ze in aanmerking te komen om commissies of besturen te kunnen bekleden binnen onze vereniging.

Eerstejaars Begeleidings Commissie

Op het DSC hebben wij een Eerstejaars Begeleidings Commissie bestaande uit ouderejaars studenten die de eerstejaars met alle studie gerelateerde vraagstukken helpen. De EBC regelt per studie een mentor, ook regelen zij tentamencursussen, TU Delft computerprogramma cursussen en zijn elke week aanwezig tijdens het eten om vragen te beantwoorden. Daarnaast krijgt uw kind een persoonlijke begeleider bij wie hij/zij terecht kan met alle mogelijke vragen.

Huizen Commissie

Verder is er de Huizen Commissie, de HuCo. De HuCo probeert zoveel mogelijk leden te begeleiden in het zoeken naar nieuwe huizen. Door het harde werk van de huizencommissie heeft uw zoon/dochter bij het DSC de grootste kans om in een verenigingshuis terecht te komen. Wij hebben met meer dan 200 huizen verreweg de meeste in vergelijking met andere verenigingen!

Clubs

Bij het DSC worden na een paar weken jaarclubs gevormd. Dit is een groep van vrienden of vriendinnen die uw kind in de tussentijd gemaakt heeft en waarmee hij/zij de rest van zijn/haar (studenten)leven activiteiten onderneemt. Een jaarclub komt wekelijks samen om te eten en er wordt o.a. samen gestudeerd, gefeest en gesport.


Kortom, lid worden van het DSC is een belangrijke toegevoegde waarde aan de intensieve jaren in Delft, waar studie, ontplooiing en gezelligheid worden gecombineerd tot goede basis voor het verdere leven.
Wij hopen uw dochter/zoon te mogen ontvangen en volgend jaar te zien bij het DSC!

Hartelijke groeten,

Pim Ottenhoff

President OWee Commissie 2022

Contact

Delftsch Studenten Corps
Phoenixstraat 30
2611AL Delft
info@dscowee.nl
06 83598009

Social Media

Facebook Instagram

Handige Links

delft.corps.nl

OWee.nl

TUDelft.nl