Intresse in het DSC

Sport & DSC

Het DSC biedt een breed scala aan sportmogelijkheden. In je eerste jaar ben je gratis lid van alle onderverenigingen en zo kan je dus kijken welke sport bij jou past. Kijk in onderstaande lijst om meer te lezen over een bepaalde sport bij het DSC.

 • Rugby

  Rugby is een sport waar je helemaal voor gaat en zo ook bij de DSR-C! Er zijn 3 teams, waarvan het eerste team al meerdere keren Studentenkampioen geworden is in de Ereklasse! Het tweede team speelt eveneens in een nationale competitie.

 • Hockey

  Hockey bij het DSC wordt op hoog niveau gespeeld. Zowel Heren 1 als Dames 1 spelen eerste klasse! Naast de tophockey teams zijn er in totaal ook nog 11 heren- en 7 damesteams, die minstens 1 keer in de week trainen.

 • Golf

  Studenten van het DSC spelen tegen gereduceerd studententarief op de golfbaan van Rijswijk. Tevens wordt ieder jaar een toernooi georganiseerd, welke altijd afgesloten wordt op de Societeit! Een hoop gezelligheid en concurrentie alom!

 • Zeilen

  Brielle is een zeilvereniging die gerund wordt door DSC-leden. Elk jaar worden er zomerkampen georganiseerd waar je scholieren les kan geven en in het weekend kan je als instructeur een boot meenemen om een tocht te maken op de Brielse Maas!

 • DS5

  DS5 (Delftsche Studenten Surf Skate Snow Society) organiseert onder andere kite surf clinics in Oostvoorne en sinds twee jaar hebben ze naast kitesurfen ook veel golf- en windsurf uitjes! DS5 heeft genoeg eigen materiaal aar leden altijd gebruik van kunnen maken.

 • Voetbal

  Ouwe Schoen speelt met 4 teams in de KNVB competitie. Daarnaast bestaat er sinds een paar jaar ook een vrouwenteam! Verder strijden er een aantal teams mee in de 7 tegen 7 competitie van de TU Delft en wordt er wekelijks getraind.

 • Basketbal

  Sigi is de basketbal ondervereniging van het DSC. Naast jaarlijkse basketbal uitjes is er ook een team van het DSC dat mee speelt in de Nederlandse competitie! Ook organiseert Sigi eens in het jaar een bowlingtoernooi.

 • Schieten

  De Weerbaarheid organiseert vele schietuitjes en excursies naar militaire instanties. Onder andere bij Prinsjesdag staan zij in de erehaag opgesteld!

 • Odin

  Ondervereniging Odin organiseert vele verschillende activiteiten zoals lasergamen, schermwedstrijden en de ‘Sterkste man van het DSC’. Een aantal jaar geleden heeft een groep DSC’ers zelfs de marathon in Berlijn gelopen. Ook kunnen er elk jaar bokslessen genomen worden, geregeld door Odin.

 • Schaatsen & Ijshockey

  Het ijshockeyteam de ‘Phoenix Firebirds’ traint elke week en is zelfs al een keer kampioen geworden in de nationale studenten competitie! Zij worden elke wedstrijd weer aangemoedigd door hun eigen cheerleaders: de Phoenix Fire Chicks!

 • Roeien

  Bij Laga kan je terecht om te roeien op topniveau of als competitie-roeier. Competitie roeien is zeker niet minder fanatiek dan wedstrijdroeien, maar wel minder intensief en tijdrovend! Dit is de perfecte middenweg tussen studeren, sporten en gezelligheid!

 • Tennis

  DSLTC is niet alleen op tennis- maar ook op squashgebied actief. Er wordt in de zomer competitie gespeeld en je kunt voordelig squashen.

 • Zweefvliegen

  De Delftsche Studenten Aeroclub is de oudste zweefvliegvereniging in Nederland en veruit ook de actiefste voor studenten! De vereniging bezit een vijftal moderne zweefvliegtuigen die voor zowel les- als prestatievluchten worden gebruikt.

 • Paardrijden

  Caroussel biedt de mogelijkheid voor studenten, zowel ervaren als onervaren ruiters, om tegen studententarief te kunnen paardrijden. Ook wordt er eens in de twee maanden een buitenrit georganiseerd.

 • Bergsporten

  DSAC organiseert avontuurlijke activiteit in zowel Nederland als in het buitenland. Wekelijks wordt er geklommen en een paar keer per jaar worden klimweekenden in de Ardennen georganiseerd. Daarnaast wordt ook 1 keer in het jaar een tourski week georganiseerd!

 • Motor

  Motor houdt zich bezig met alles waar een motor inzit! Ook organiseert Motor uitjes naar de kartbaan, ijskasten en 5 keer per jaar worden rally’s in oldtimers gereden!

 • Bridgen / Schaken

  Paris organiseert het hele jaar door naast bridge- en schaakcursussen ook toernooien. Ook wordt er meegedaan aan schaak en bridge competities. Om het nog gekker te maken, doet Paris ook nog eens aan pokeren!

Contact

Delftsch Studenten Corps
Phoenixstraat 30
2611AL Delft
info@dscowee.nl
06 36 33 56 37

Social Media

Facebook Instagram

Handige Links

delft.corps.nl

OWee.nl

TUDelft.nl