Intresse in het DSC

Societeit

Societeit Phoenix is het gebouw van het DSC. De Societeit wordt ook wel de Zaak genoemd, ligt midden in het centrum van Delft en is de plek waar de meeste activiteiten zich afspelen. Het is de oudste studentensociëteit van Nederland en is met haar grote, mooie zalen de trots van het DSC.

Er wordt natuurlijk volop geborreld in de zalen. Vijf dagen per week kun je er vanaf vijf uur terecht om gezellig een drankje te drinken en te eten. Een biertje of fris kost maar 0,90. Onze eigen kok Steven maakt vier dagen per week een maaltijd voor slechts 3,50 en een iets luxere voor 4,50. Voor speciale gelegenheden kun je in onze bistro terecht, waar leden die houden van koken een heerlijk 2-gangen menu samenstellen.

De Societeit beschikt over een groot aantal faciliteiten zoals een biljartkelder, een grote ruimte waar allerlei commissies en onderverenigingen hun werk kunnen uitvoeren, een geluidsdichte kamer voor muziekrepetities, een door leden verzorgde bistro en een groot dakterras. Tenslotte beschikt de Societeit over een prachtige oude bibliotheek.

Geschiedenis

De Delftsche Studenten Societeit "Phoenix" werd opgericht op 1 maart 1847, 5 jaar na de oprichting van wat nu de TU Delft is geworden. De studenten voelden de drang om zich te verenigen en zo nauwere banden met elkaar op te bouwen. Ruim 170 jaar later is de Societeit "Phoenix" de oudste en mooiste studentensociëteit van Nederland. Het huidige pand aan de Phoenixstraat werd in 1877 gebouwd en is sindsdien het thuis voor de leden van het Delftsch Studenten Corps.

Bestuur

Het bestuur van de Societeit bestaat uit zeven studenten die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks reilen en zeilen van de Societeit . Ze zorgen onder andere voor de drank en het onderhoud van het gebouw. Hierbij krijgen ze hulp van vele bestuurscommissies. De Gebouco zorgt er bijvoorbeeld voor dat de zalen er altijd verzorgd uitzien en onderhouden worden. De HoofdBarco regelt het tappen. Een vaste sluitingstijd is er niet op de Societeit, dus het gaat vaak tot in de late uurtjes door!

Contact

Delftsch Studenten Corps
Phoenixstraat 30
2611AL Delft
info@dscowee.nl
06 36 33 56 37

Social Media

Facebook Instagram

Handige Links

delft.corps.nl

OWee.nl

TUDelft.nl